Kino Sheryl – R&A esittää: Armas elokuvissa – RGB

10.10.2018 klo 18.00, Kino Sheryl, Helsinki
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kino Sheryl – R&A esittää: Armas elokuvissa – RGB

10.10.2018 klo 18.00 - 20.00

Ilmainen

Kino Sheryl – R&A esittää: Armas elokuvissa – RGB

aika: 10.10. klo 18.00

paikka: Kino Sheryl, Kaikukatu 4, 00530 Helsinki

RBG

Mahtava dokumentti mahtavasta naisesta! Ruth Bader Ginsburg on lakimaailman suffragetti, all male -asetelman murtanut edelläkävijä, jolla on munaa laukoa rehellinen mielipiteensä esimerkiksi Donald Trumpista. Tekstitetty suomeksi.

(Esittelyteksti: Johanna Siik)

Kahdeksankymppiseksi isoäidiksi Ruth Bader Ginsburg herättää melkoisia ääritunteita. Joko häntä nimitellään paholaisesta seuraavaksi tai sitten hänen paikkansa on taivaassa kaikkivaltiaan oikealla puolella. Pitkän linjan tasa-arvotaistelijana tunnettu Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomari reagoi palautteeseen sfinksimäisesti hymyillen. Fyysistä voimaansa hän ylläpitää punnertamalla Super Diva -paidassa ja henkistä käymällä viikoittain oopperassa.

Ammatissaan Ginsburg toimii amerikkalaisen lakimies- stereotypian vastaisesti. Hän ei korota ääntään vaan ensisijaisesti kuuntelee. Argumentteja rakentaessaan Ginsburg on terävä kirjoittaja, joka näpäyttää toisin ajattelevia suorasukaisesti lauseen lopussa.

RBG:n pysäyttävimpiä kuvia ovat ne, joissa Ginsburg seisoo itseään pidempien miesten rinnalla. Hento ja hillitty, puolitoistametrinen nutturapää dominoi tilaa, vetää katseen puoleensa kuin huomaamatta. Karisma on ollut yksi ratkaiseva tekijä siinä, että Ginsburg on nähty ja kuultu. Kun oma kainous esti häntä nostamasta itseään tuomariehdokkaaksi, aviomies Martin teki kymmenkertaisesti töitä hänen puolestaan. Dokumentti sisältääkin myös syvän rakkaus- ja kumppanuustarinan. Tähän 56 vuoden avioliittoon olisi tuskin kovin moni 1950-luvun alussa uskonut, mutta erilaisuus tuki lopulta molemminpuolista omistautumista, jollaiseen harva kykenee.

Teema: Hear Me Roar!

Maa: Yhdysvallat (2018)

Ohjaus: Julie Cohen, Betsy West

Näyttelijät: Ruth Bader Ginsburg

Tuotanto: Betsy West, Julie Cohen / Magnolia Pictures, Participant Media

Kesto: 97 min

Ikäraja: K12

Kieli: englanti

Tekstitys: suomi

 

YHT: RBG – Official Trailer

Levittäjä: NonStop Entertainment

https://hiff.fi/elokuvat/rbg/

 

Vapaa pääsy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2018
Aika:
18.00 - 20.00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kino Sheryl
Kaikukatu 4 , Helsinki, 00530