Luento: Naisenergiaa Helsingissä 1940- ja -50 –luvuilla

3.10.2018 klo 13.00, Kantin pysäkki, Helsinki
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luento: Naisenergiaa Helsingissä 1940- ja -50 –luvuilla

3.10.2018 klo 13.00 - 14.30

Luento: Naisenergiaa Helsingissä 1940- ja -50 –luvuilla

Tietoon, tutkimukseen ja vankkaan kokemukseen pohjautuva avoin luento naisenergiasta Helsingissä 1940- ja -50 -luvuilla.  Aikaa jää kysymyksille ja mielipiteiden vaihdolle!

Vieraana kirjailija Ata Hautamäki.

Vapaa pääsy!

 

VOIMANAISIA – kotimaamme naiskohtaloita

Voimanaisia – kotimaamme naiskohtaloita jatkaa Kantin Pysäkillä pitkään toimineen Ikäihmisten yliopiston, kaikille avointen luentojen perinnettä. Vapaaehtoinen Riitta Melajärvi ohjaa keskustelua pitkän kokemuksensa turvin ja on ollut tiiviisti mukana syksyn ohjelman suunnittelussa. Aiheet ovat valikoituneet pohtimalla Käpyrinne ry:n historiaa, kuuntelemalla osallistujien toiveita ja kokoamalla kiinnostavia puhujia.

Luentosarjan päivämäärät (jatkuu festivaalin virallisten päivämäärien jäkeen):

3.10.       Naisenergiaa Helsingissä 1940 ja –50 luvulla, kirjailija Ata Hautamäki

17.10.     Vahvat naiset Käpyrinne ry:n ja Kantin Pysäkin historiassa, valt.tri Assi Liikanen

31.10.     Taiteen voima ylläpitää hyvinvointia! valt.tri Assi Liikanen

14.11.     Maailman turuilta, kirjailija-taiteilija Rosa Liksom

28.11.    Täyttä elämää, Pirkko Lahti

 

Tervetuloa elinikäisen ja yhdessä oppimisen keitaalle!

 

TAUSTAA LUENTOSARJALLE

Käpyrinne ry viettää perustamisensa 80 v. juhlaa 2018. Vahvat ja sitkeät naiset ovat olleet paitsi perustamassa yhdistystä, myös olleet tiiviisti läsnä yhdistyksen arjessa ja kehittymisessä aina näihin päiviin saakka.

Vuonna 2015 Käpyrinne ry:lle siirtynyt Kantin Pysäkki edustaa myös vahvojen naisten historiaa.

Salli Hantunen oli yksi heistä, hän eli 104 vuotiaaksi Kantin palvelutalossa. Salli oli Kallion Lähimmäispalveluyhdistyksen perustajajäseniä vuonna 1988. Toiminta alkoi Liisankadun huoneistossa ja pian oman palvelutalon suunnittelu käynnistyi. Kantti ry:n palvelutalo valmistui vuonna 1999 Humalistonkadulle Töölöön. Nikkilän sairaalan lakkauttamisen myötä Kanttiin perustettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa psykogeriatrinen ryhmäkoti sekä palvelukoti muille vähävaraisille ikääntyville.

Nykyisinkin mukana toiminnassa on monia vahvoja vaikuttajia, kuten sosiaalineuvos Aira Heinänen, joka on Käpyrinteen Vanttera-iltoihin kutsunut luennoimaan muun muassa Vappu Taipaleen, Marjut Kumelan ja Anssi Arohongan. Hän kokosi myös alustuksista kirjasen Ikäihmisten kulttuurimuistot talteen ja vastaa kiertävästä Satupostikorttinäyttelystä. Hän toimi mm. Ensi- ja turvakotien liiton toiminnanjohtajana Salmela-Järvisen jälkeen…

Aiheet ovat valikoituneet pohtimalla Käpyrinne ry:n historiaa, kuuntelemalla osallistujien toiveita ja kokoamalla kiinnostavia puhujia. Erilaista osaamista yhdistelemällä on syntynyt tämän syksyn kokonaisuus. Kyseessä on kokeilu, jonka jatkosta päätetään palautteen perusteella.

Tiedot

Päivämäärä:
3.10.2018
Aika:
13.00 - 14.30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kantin pysäkki
Humalistonkatu 4 , Helsinki, 00250