Myyrän työt: Tini Sauvon animaatioita, piirroksia ja elokuvia 1971-2001

to 3.10., Stoa, Helsinki
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Myyrän työt: Tini Sauvon animaatioita, piirroksia ja elokuvia 1971-2001

to 3.10. - su 3.11.

Monet nykylasten vanhemmat ovat lapsuudessaan 1970-luvulla tehneet Tini Sauvo kuvittamien OPIN ITSE -harjoituskirjojen tehtäviä. 1980-luvulla ekaluokkalaiset opettelivat lukemaan Aapiskukko-aapisen lapsi- ja eläinhahmojen avulla. He saattavat yhä muistaa Annin ja Esan, Simo-siilin ja Heikki-jäniksen.

Tini Sauvo on työskennellyt lastenkulttuurin parissa kuvittajana ja animaatioelokuvien tekijänä 1970-luvun alusta lähtien. Tini Sauvon ensimmäinen animaatioelokuva Minulla on tiikeri (1979) lukeutuu suomalaisen lastenelokuvan klassikkoteoksiin. M.A. Nummisen säveltämä animaatio-ooppera Kukon ja kanan sauna (1991) saavutti mainetta myös kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla. Myyrän aarre (2001) perustuu käsikirjoituskilpailun voittaneeseen tarinaan yksinäisestä myyrästä, joka etsii pudonnutta tähteä. Nyt kaikki kolme elokuvaa ovat pitkästä aikaa yleisön nähtävinä, kun KAVI (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) on siirtänyt ne filmiltä digitaaliseen muotoon.

Näyttelyssä on esillä elokuvien alkuperäispiirroksia, luonnoksia ja muuta niihin liittyvää aineistoa. Kaikki kolme elokuvaa esitetään näyttelyn yhteydessä. Tini Sauvo tuo nähtäväksi myös varhaisimpia töitään, 1970-luvulla Yleisradion lasten- ja opetusohjelmiin tekemiään kuvaplansseja ja animaatiopiirroksia. Historiallinen katsaus alkaa mustavalkotelevision ajoilta.

Tiedot

Alkaa:
to 3.10.
Loppuu:
su 3.11.
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus , Helsinki, 00900 Suomi
Kotisivu:
www.stoa.fi