Tarinatalo Tuutti

1.10.2017, Verkkoportaali, www.talkoorengas.fi/tarinatalotuutti
Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tarinatalo Tuutti

1.10.2017 - 2.7.2018

Kirjoittajaryhmä muiden hyvinvointityön keskuksen piirissä toimivien kirjoittajien kanssa julkaisee tuotoksiaan ”Suomi  100 vuotta” -juhlavuoden kunniaksi  myös sähköisesti.  Pilotointivaiheessa oleva verkkosivusto, ”Tarinatalo Tuutti” avataan  1.4.2017  keskuksen verkkopalvelun yhteyteen.  Sitä tuodaan esille erityisesti lokakuussa ARMAS-festivaalin aikana.

Hakuvalikon kautta löytyvät niin tarinamaiset kertomukset, näytelmät kuin runot ja aforismitkin. Myös pakinoilla, kolumneilla, kirjeillä, matkakertomuksilla jne on oma paikkansa. Hakuvalikosta löytää runsautta, josta riittää kiinnostavaa sekä jännittävääkin sisältöä monen kävijän tarpeeseen.

Kokemustarinoista poimituista, eri aikakausien tavoista, arvoista ja asenteista, leikeistä, hyödykkeistä ym muodostuu myös jonkinlainen perinnetiedon arkisto. Sivusto muodostaa paitsi julkaisukanavan, niin myös uuden palvelun laajalle yleisölle.

Vertaislukijat saavat ideoita siihen miten työstäisivät omia tarinoitaan. Nuorempi polvi saa tietoa isovanhempien ja omien vanhempiensa elämistä. Opiskelijat löytävät kokemustietoa esim. opinnäytetyöhön, tutkijat tietoa mitä kannattaisi tutkia. Tiedotusvälineet löytävät aineistoa ikäihmisten asioita käsitteleviin teemoihin. Haluavat myös julkaista Tarinatalon kirjoituksia. Hoivatyön palvelut löytävät ikä-ihmisten kokemuksista ja ajatuksista tietoa sekä ideoita omaan työhönsä.  Myös järjestöväki (eläkeläiset sekä muut) vinkkejä omaan toimintaansa. 

”Tarinatalo Tuutista” tulee moderni, helppokäyttöinen ja kustannuksiltaan edullinen kanava sisältöjen ja tekstien jakamiseen. Usean tahon iloksi ja hyödyksi, myös keskusteluja varten. Sähköisen verkon kautta siihen pääsee tutustumaan joka puolelta Suomea. Nykyisin varsin moni seniorikin käyttää tietokonetta.

Lyhyt kuvaus järjestäjän omasta toiminnasta:  

Talo on vapaaehtoistyötä organisoiva, aktiivinen ja monipuolinen  toimintakeskus Keravalla. Se toimii asiantuntijana, tiedonvälittäjänä, kulttuuriareenana, ajankohtaisasioiden keskustelupaikkana ja ennen muuta yhteisöllisyyden ylläpitäjänä. Sen Hyvinvointiakatemia järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia luentoja, konsertteja, kursseja, opintopiirejä, tapahtumia ja liikuntaa. Sen Talkoorenkaan avunvälitys toimii linkkinä apua tarvitsevan ja auttajan välillä. Auttajia on nykypäivänä jo yli 200 vapaaehtoista hyväntekijää eri toiminnoissa.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
1.10.2017
Loppuu:
ma 2.7.
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Verkkoportaali
www.talkoorengas.fi/tarinatalotuutti,

Järjestäjä

Hyvinvointiakatemian kirjoittajaryhmä
Puhelin:
045-6129779 ma-pe klo 9-14
Sähköposti:
toimisto@talkoorengas.fi