ILTATÄHTI Vilmifestivaali: Mestari Cheng & Tottumiskysymys

8.10.2019 klo 12.00, Arthouse Cinema Niagara, Tampere
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ILTATÄHTI Vilmifestivaali: Mestari Cheng & Tottumiskysymys

8.10.2019 klo 12.00

klo 12.00 Mika Kaurismäki: Mestari Cheng (Suomi 2019) 114 min

Mestari Cheng on elokuva hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta. Kiinalainen Chu Pak Hong , joka on saanut parhaan nuoren näyttelijän palkinnon Hongkongissa, esittää elokuvan nimiroolin ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen. Mestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

klo 14.30 Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi sekä Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo: Tottumiskysymys (Suomi 2019) -K12- 76 min

Seitsemän ohjaajan yhteisteos tuulettaa asenteita näyttämällä naisen elämästä hetkiä, jotka jäävät yleensä piiloon.

Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi valmistautuu kiireellä ensimmäiseen oikeusjuttuunsa, jota asianomistaja Niina on odottanut vuosia. Miian järjestämien firman juhlien tunnelma taas järkkyy, kun työkaveri Katja avautuu pomon lähentely-yrityksestä. On päätettävä nopeasti, miten tilanne ratkaistaan.

Railakas näkökulma näyttää arkemme uudessa valossa. Absurdi huumori itkettää ja naurattaa: voiko tämä olla totta?

Liput 7 euroa

Ikäihmisten oma elokuvafestivaali on tamperelaisittain Iltatähti Vilmivestivaali ja elokuvanäytökset ovat osa Tampereen Armas-festivaalia.

Elokuvia näytetään Arthouse Cinema Niagarassa, joka on itsenäinen, tunnelmallinen yhden salin elokuvateatteri Kehräsaaren sydämessä. Kehräsaari on vanha tehdasmiljöö. Niagaran omistaa Pirkanmaan elokuvakeskus ry. PEK on vuodesta 1982 saakka edistänyt elokuvakulttuurin tuntemusta Pirkanmaalla.

Iltatähden järjestää tamperelainen Sumeliuksen Senioriklubi ry ja PEK.

Nyt jo kahdeksas ILTATÄHTI Vilmivestivaali järjestetään 7.10.-11.10.2019

Tiedot

Päivämäärä:
8.10.2019
Aika:
12.00

Tapahtumapaikka

Arthouse Cinema Niagara
Kehräsaari , Tampere,

Järjestäjät

Sumeliuksen Senioriklubi ry
Pirkanmaan elokuvakeskus ry