ILTATÄHTI Vilmifestivaali: Piano & Joker

10.10.2019 klo 12.00, Arthouse Cinema Niagara, Tampere
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ILTATÄHTI Vilmifestivaali: Piano & Joker

10.10.2019 klo 12.00

klo 12.00 Jane Campion: Piano (Uusi Seelanti/Australia/Ranska 1993) -K16- 121 min

Campion osoitti olevansa mestarillinen henkilöohjaaja puristamalla aivan uusia ulottuvuuksia esiin sellaisista kokeneista tähtinäyttelijöistä kuin Holly Hunter ja Harvey Keitel. Heidän kohtauksensa ovat hienovireisimpiä estyneen eroottisuuden kuvauksia mitä valkokankaalla on nähty. Erityisesti Hunterin suoritus on roolin vaatimassa eleettömyydessään tavattoman ilmaisuvoimainen. Mutta Sam Neill Adan miehenä ja Anna Paquin hänen tyttärenään ovat yhtä lailla vahvoja suorituksia. Campion oli ensimmäisenä naisena voittamassa Kultaisen Palmun Cannesin elokuvajuhlilla (Piano jakoi palkinnon Chen Kaigen Jäähyväiset jalkavaimolle -elokuvan kanssa) ja oli vähällä saada vastaavasti ensimmäisenä naisena Oscarin ohjauksesta – Spielberg Schindlerin listoineen meni kuitenkin edelle. Kahdeksasta Oscar-ehdokkuudesta Piano sai kolme: naispääosasta, naissivuosasta  ja käsikirjoituksesta. 

klo 14.30 Todd Phillipps: Joker (USA 2019) -K16- 122 min

Väkijoukossakin itsensä yksinäiseksi tunteva Arthur Fleck etsii edes jonkinlaista yhteyttä. Kulkiessaan pitkin Gotham Cityn nokisia katuja hän pitää yllä kahta naamiota. Yhden hän maalaa kasvoilleen päivätyötään varten. Toista hän ei pysty poistamaan; se on hahmo, johon hän turhaan pakottaa itsensä tunteakseen olevansa osa ympäröivää maailmaa eikä väärinymmärretty mies, jota elämä jatkuvasti kohtelee kaltoin. Isättömällä Arthurilla on hauras äiti, hänen paras ystävänsä, joka nimittää häntä Happyksi. Tämä lempinimi on luonut Arthurille hymyn, joka kätkee hänen tuskansa. Mutta teinien pahoinpidellessä häntä kadulla, pukumiesten pilkatessa häntä metrossa ja klovnikollegojen kiusatessa häntä töissä Arthur ajautuu yhä kauemmaksi yhteiskunnasta.

 

Liput 7 euroa

Ikäihmisten oma elokuvafestivaali on tamperelaisittain Iltatähti Vilmivestivaali ja elokuvanäytökset ovat osa Tampereen Armas-festivaalia.

Elokuvia näytetään Arthouse Cinema Niagarassa, joka on itsenäinen, tunnelmallinen yhden salin elokuvateatteri Kehräsaaren sydämessä. Kehräsaari on vanha tehdasmiljöö. Niagaran omistaa Pirkanmaan elokuvakeskus ry. PEK on vuodesta 1982 saakka edistänyt elokuvakulttuurin tuntemusta Pirkanmaalla.

Iltatähden järjestää tamperelainen Sumeliuksen Senioriklubi ry ja PEK.

Nyt jo kahdeksas ILTATÄHTI Vilmivestivaali järjestetään 7.10.-11.10.2019

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2019
Aika:
12.00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Arthouse Cinema Niagara
Kehräsaari , Tampere,

Järjestäjät

Sumeliuksen Senioriklubi ry
Pirkanmaan elokuvakeskus ry