Lokki | Eero Ojala ja Ella Mettänen

1.10.2020 klo 14.00, Stoa, Helsinki
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lokki | Eero Ojala ja Ella Mettänen

1.10.2020 klo 14.00 - 15.30

6€

Valloittavat näyttelijät Eero Ojala ja Ella Mettänen pureutuvat groteskilla otteella Anton Tšehovin klassikon ytimeen. Mitään ei ole lisätty, jotain on poistettu, huumori ja draama on säilytetty. Nelinäytöksinen komedia kunnioittaa alkuperäistekstin luonnetta ja varsinkin Tšehovin ajatusta siitä, että Lokki on kirjoitettu komediaksi. Näytelmän huumori kumpuaa ihmisen itsekkyydestä. Elämä tuntuu olevan kuin julmaa leikkiä, jatkuvasti keskeytyvä pyrkimys nousta siivilleen.

Mettänen ja Ojala vaihtavat notkeasti roolista toiseen. Treplevin, Ninan ja muiden Tšehovin kirjoittamien henkilöiden lisäksi näyttämöllä vilahtaa hellyttäviä irvikuvia meistä 2010-luvun ihmisistä. “Kun kaikki on niin yksinkertaista ja pelkistettyä – lavasteeksi riittää taulu, rekvisiitaksi villalanganpätkä ja laastari – saavat Tšehovin teksti ja ilmiömäiset nuoret näyttelijät ansaitusti kaiken huomion.” – Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat 16.9.2016.

“Ella Mettänen ja Eero Ojala ovat velhoja, joille tällainen show on ihan omiaan. Jumalainen kaksikko näykkäilee venäläisen sanankäytön onkimadosta parhaat palat jäämättä koukkuun. Tiedoksi vain, että tässä liitää paras Lokki, minkä olen nähnyt.” – Anne Välinoro, Aamulehti

Käännös: Martti Anhava Ohjaus: Henri Tuulasjärvi Sovitus ja näyttämöllinen konsepti: Mettänen, Ojala ja Tuulasjärvi

Kaikki roolit: Ella Mettänen, Eero Ojala

Puvustus: Minna Harjuniemi

Kesto noin 70 min (ei väliaikaa)

Liput 6 €

Paikka: Musiikkisali

De förtjusande skådespelarna Eero Ojala och Ella Mettänen tar sig med ett groteskt grepp an Anton Tjechovs klassiker. Komedin i fyra akter respekterar ursprungstextens karaktär och särskilt Tjechovs tanke att Måsen skrevs som en komedi.

Charming actors Eero Ojala and Ella Mettänen take a grotesque grip on the core of the classic by Anton Chekhov. The four-act comedy respects the nature of the original, and particularly Chekhov’s idea that The Seagull was written as a comedy.

Tiedot

Päivämäärä:
1.10.2020
Aika:
14.00 - 15.30
Hinta:
6€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
http://www.stoa.fi/

Tapahtumapaikka

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus , Helsinki, 00900 Suomi
Kotisivu:
www.stoa.fi