ARMAS ÄR...

ARMAS är ett unikt evenemangskomplex i Finland som lyfter fram åldrande konstnärer och synliggör åldrandets teman genom konst.

0

Festivaler

0

Partners

0 +

Evenemang under festivalen

0 +

Besökare per år

ARMAS-festival

ARMAS är en nationell festival, som uppmärksammar och firar åldrandet. ARMAS är en paraplyorganisation, som fördomsfritt sammanför konstnärer, kulturaktörer och konstinstitutioner med aktörer inom äldrevården och med kommunala aktörer. ARMAS är en unik finländsk evenemangshelhet, som lyfter fram äldre konstnärer och synliggör olika teman som tangerar åldrandet med konstens medel.

Armas-festivalen består av olika evenemang, utställningar, föreställningar och andra program varje år. Armas nätverk omfattar mer än 60 operatörer; konstnärer, organisationer inom konstområdet, organisationer för äldreomsorgen och kommunala aktörer. Armas-festivalen har arrangerats på hösten sedan 2017, men från 2024 flyttades festivalen till våren.

Förebilderna till festivalen ARMAS kommer från Irland, där festivalen Beltaine redan ordnats i tjugo års tid, och från Multi Ageing-festivalerna Luminate i Skottland och Gwanwyn i Wales.

VISSTE DU?
Festivallogon är planerad av den finländska grafikens ”Grand Old Man” Erik Bruun.

© Matti Snellman

UPPDRAG

SENIOR POWER
Lyfta fram det individuella åldrandet och ett obegränsat varande och görande genom
RIV VÄGGARNA
Skapa en glad och energisk festival genom
VARDAGSGLÄDJE
En glad och energisk festival
Rulla till toppen