Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avoimien ovien senioribalettitunti

5.10.2023 klo 15.00 - 16.00

To 5.10. klo 15

Tervetuloa seuraamaan Myllyjoutsenten avoimien ovien balettituntia!

Suomen ensimmäinen senioribalettiryhmä Myllyjoutsenet koottiin Helsingin kaupungin Uramalliohjelman 2022 – 2023 hankkeeksi ja on jatkanut toimintaansa sosiaaliohjaaja Marikka Ombiman johdolla myös sen jälkeen. Ryhmän jäsenet ovat ikähaitariltaan 65 – 84-vuotiaita ja ryhmän koko on noin kaksikymmentä tanssijaa. Projektivuoden aikana ryhmä tutustui klassiseen balettiin paitsi tanssituntien kautta, myös katsomalla balettia videoilta sekä käymällä kaksi kertaa Kansallisbaletin pääharjoituksissa. Suurimmalla osalla ryhmäläisistä ei ollut aiempaa balettitaustaa, mutta nyt monella on menossa jo toinen baletin harrastusvuosi.

Senioribaletti on sovellettua balettia, josta on jätetty pois hypyt, piruetit, syvät taivutukset ja muut ääriasennot. Keskitymme ennen muuta voimaannuttavaan tanssin ja musiikin iloon sekä hyväksyvään ikä- ja kehopositiiviseen ryhmähenkeen. Baletilla on tutkitusti paljon terveysvaikutuksia seniori-ikäisille (muistisairaudelta suojeleva vaikutus, parempi tasapaino ja mielialan piristyminen), mistä johtuen senioribaletista on jo tullut kansainvälinen trendi.  

Ryhmä on esiintynyt vuoden 2022-2023 aikana kahteen eri otteeseen ja sitä on koko toimintansa ajan dokumentoinut valokuvaaja Liisa Takala. Liisan näyttely Myllyjoutsenista aukeaa Kaapelitehtaalla kevään 2024 Armas-festivaalin yhteydessä.

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2023
Aika:
15.00 - 16.00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Myllypuron seniorikeskus
Myllymatkantie 4
Helsinki,
+ Google Map
Scroll to Top