Näkymät navigointi

Tapahtuma Views Navigation

Tänään

Suodattimet

Changing any of the form inputs will cause the list of events to refresh with the filtered results.

Taidemuseon Kuva kuljettaa -kaupunkiin -salkku

Kuopion taidemuseo Kauppakatu 35, Kuopio

Taidemuseon Kuva kuljettaa -kaupunkiin -salkku ja Taidekapsäkki Armas festivaalin ajan 1.-14.10.2022 Kuva kuljettaa kaupunkiin -salkku, sekä Taidekapsäkki varattavissa taidekasvattaja Katri Ratilaiselta p. 044 7182649, katri.ratilainen(at)kuopio.fi. Salkut sopivat esimerkiksi senioreiden päivätoimintaan ja palveluasumisen piiriin virkistykseksi. Kuva kuljettaa kaupunkiin -salkku onkin paljon kiertänyt Kuopiossa ikäihmisten palveluissa.

Kuopion kaupungin museoiden lainattavat materiaalit

Luonto vierailulla Armas-festivaalin kunniaksi Kuopion luonnontieteellisen museon lainattavat materiaalit saavat uusia ulottuvuuksia kutakin teemaa parhaiten täydentävistä kirjaston aineistoista. Näin luonto pääsee vierailemaan palvelutaloihin. Yhteispakettien teemat ovat hyönteiset, kasvit, talvilinnut ja linnut. Kirjaston aineistoilla täydennetyt yhteispaketit ovat varattavissa palvelutalojen käyttöön lokakuun ajan. Varaukset Kuopion museon asiakaspalvelusta: p. (017) 182 603, kuopionmuseo(at)kuopio.fi Museoiden kulttuurihistoriallisten lainattavien materiaalien kautta... Read more »

Ikäihmisten viriketoiminnan näyttely

Vaasan kaupunginkirjasto Kirjastonkatu 13, Vaasa

La 1.10.2022 - 14.10.2022 Kulttuurikamari ryhmien +65 näyttely  NAISET Näyttely on avoinna Vaasan kaupunginkirjaston aukioloaikojen mukaan. Paikka: Vaasan kaupunginkirjasto, vitriini Osoite: Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa Klo. 10.00 - 20.00 Järjestäjät: Kulttuurinen vanhustyö & Kulttuuri- ja kirjastopalvelut

Paavo Jantunen: Perustamisolosuhteiltaan ongelmaton – valokuvia Kivinokasta Valokuvanäyttely 

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

NÄYTTELYT Stoan Galleria su 23.10. asti Paavo Jantunen: Perustamisolosuhteiltaan ongelmaton – valokuvia Kivinokasta Valokuvanäyttely Kivinokka on paikka, jossa voi tarkastella luonnon kiertokulkua, ajan kulumista ja pysähtymistä. Veden toisella puolella kimaltelevat Kalasataman tornitalot. Itäväylän jyly ja tuuli humisevat korkeiden kuusten latvoissa. Mökkiläisten rytmi mukailee vuodenkiertoa: keväällä mökit täyttyvät ihmisistä, juhannuksena tanssitaan ja juodaan kaljaa. Lumen sataessa... Read more »

Armas aika -näyttely

MUU Helsinki nykytaidekeskus Tallberginkatu 1, Helsinki

Armas aika Sjors Hoogerdijk, Helena Kaikkonen, Teemu Mäki, Hannele Romppanen, Eero Tiittula 1.-30.10.2022 MUU Helsinki nykytaidekeskus ti-pe 12-17, la-su 12-16 www.muu.fi Avajaiset perjantaina 30.9. klo 17-19. Tervetuloa! Armas aika, MUU ry järjestämä näyttely lokakuussa 2022, on osa valtakunnallista, Kaapelitehtaan koordinoimaa ARMAS festivaalia. Armas aika -näyttely järjestetään MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa Kaapelitehtaalla. Näyttelyn teokset käsittelevät ikää ja... Read more »

SKOR: Seinäjoki-kvintetti Toimintojentalolla

Kasperin toimintojentalo Kasperinviita 13, Seinäjoki

SKOR: Seinäjoki-kvintetti Toimintojentalolla TI 4.10. klo 10 Toimintojentalo, Kasperinviita 13. Seinäjoen kaupunginorkesterin Seinäjoki-kvintetti ilahduttaa lempeällä kamarimusiikillaan. Vapaa pääsy.

Hyvinvointipäivä Sielu & Sydän

Botnia-halli Papinsaarentie 2, Mustasaari

Ti 4.10.2022 Hyvinvointipäivä Sielu & Sydän klo. 10.00 – 14.00 Paikka: Botnia-halli Osoite: Papinsaarentie 2, 65610 Mustasaari Järjestäjä: Mustasaarenkunta & paikalliset yhdistykset/yritykset

Luonto verkossa –tapahtuma

Seinäjoen pääkirjasto Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

TI 4.10. klo 12.30-14 Seinäjoen pääkirjasto, Jaaksi –sali, Alvar Aallon katu 14. Tule tutustumaan retkeilyä ja luonnossa liikkumista helpottaviin sovelluksiin ja verkkopalveluihin. Vapaa pääsy.

Recurring

Opastukset senioreille: Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttely

Vantaan kaupunginmuseo Hertaksentie 1, Vantaa

Opastukset senioreille: ti 4.10. klo 13-14,  to 6.10. klo  13.30-14.30 ja to 11.10. klo 13-14 Näyttelyssä pääset kokemaan, mitä on vantaalainen lapsi- ja nuorisourheilu. Mistä syttyy kipinä, mistä löytyy oma laji? Mitä on joukkuehenki ja minkälaisia muistoja treeneihin tai turnauksiin liittyy? Entä miltä menestys maistuu - tai karvas tappio? Oma osuutensa urheilusuoritukseen on myös onnella... Read more »

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Kotipirtin palvelutalo Käräjätörmä 12, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Paperineilikka

Teatteri Vantaa Tikkurilantie 44, Vantaa

Punaiset korkokengät tanssittavat muistoihin. ”Joskus on ihan hyvä, ettei kaikkea muistakaan. Tai jos muistaakin, niin onneksi muistaa väärin.” Hillevi Kuusinen löytyy harhailemasta rautatieasemalta pumpulimekossa keskellä ydintalvea. Matka Pentin kanssa maalle katkeaa poliisikuulusteluun. Vanhainkodin huoneesta käsin Hillevi matkaa muistoihinsa, niin todellisiin kuin keksittyihinkin. Leningrad ja vanhainkoti työntekijöineen, Pentti ja pappi sekoittuvat nykyhetken ja muistojen iloiseksi sekamelskaksi.... Read more »

Lavatanssit

Tanssin talo Kaapeliaukio 3, Helsinki

Armas ja Tanssin talo järjestävät yhteistyössä perinteiset lavatanssit tiistaina 4.10. klo 14-16, Tanssin talon Pannuhallissa.  Lavatanssit on suunnattu palvelukeskusten asiakkaille, ja niihin järjestetään bussikuljetuksia Helsingin eri palvelukeskuksista. Lavatanssien musiikista vastaa RetroSisters & Bros.

Recurring

Sirkustyöpajat: Seniorisirkus

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

SIRKUSTYÖPAJAT tiistaisin 6.9.–1.11 (ei ti 18.10.) klo 14.30-15.30 Seniorisirkus Liikunnan ei tarvitse olla tylsää! Sirkuskurssilla tehdään muun muassa tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksia sirkusvälineillä. Laji ei vaadi pohjakuntoa, vaan pelkkä halu oppia uusia taitoja hauskalla tavalla riittää. Sirkusliikuntataidot pidentävät elinikää ja parantavat elämänlaatua pureutumalla etenkin ikääntyviä koskeviin tarpeisiin, kuten tasapainoon ja notkeuteen, muistiin ja virkeyteen, kiputilojen vähentämiseen... Read more »

Taidehistorialuento: Miten ihmiset on tehneet havaintoja?

Kuopion kansalaisopisto Puistokatu 20, Kuopio

TAIDEHISTORIALUENTO: Miten ihmiset on tehneet havaintoja? ti 4.10. klo 14.30-16.00, Kansalaisopisto, Kallavesisali (Puistokatu 20) Luennolla käsitellään ihmisen tapaa nähdä asioita ja siirtää tulkintoja muille. Miten se on vaikuttanut tapaan kuvata eri asioita? Opettaja: Juha-Pekka Pohjalainen Vapaa pääsy!

Museovartti

Kuopion museo

Ti 4.10. klo 15, Kuopion museo Jättiläisen luita vai pohjoiseen eksyneitä elefantteja? - Kuinka tiede löysi mammutin. Nina Alvejärvi, museopedagogiikan tuottaja, Kuopion museokeskus. Sisältyy museon pääsymaksuun.

Muisteluilta: 1970-luku Suomen ruokahistoriassa

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapeliaukio 3, Helsinki

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie meidät 1970-luvun ruokamaailmaan herkullisten ja värikkäiden kuvien, konstailemattomien ruokaohjeiden sekä hilpeiden ruokamuistojen avulla. Muisteluillassa katsomme lyhyen videon, jossa valokuvaaja Juhani Riekkola kertoo kuviensa taustoista. Sen jälkeen kuulemme Suomen ruokahistoria -teoksen kirjoittaneen Ritva Kyllin alustuksen. Kylli johdattelee meidät 1970-luvun ruokamuistojen äärelle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuma-aika: ti 4.10. klo 16 Kesto:... Read more »

Lauluryhmä Nostalgia

Yrityskeskus Päivölänkatu 32, Seinäjoki

Lauluryhmä Nostalgia TI 4.10. klo 16-17.30 Yrityskeskus, Päivölänkatu 32. Vapaa pääsy.

SeniorSurf

Peräseinäjoen kirjasto Keikulinkuja 2, Seinäjoki

TI 4.10. klo 17.00 Peräseinäjoen kirjasto, Keikulinkuja 2. Esittelyssä kirjaston digitaaliset palvelut, e-aineistot ja verkkokirjasto.

B.S.T.O Band med vänner – ”Du är min tjej”

Kulttuuritalo Martinus Martinlaaksontie 36, Vantaa

B.S.T.O. Band: Böhlström, Strandberg, Toivanen & Osmala esittävät blues- ja jazz-kappaleita pilke silmäkulmassa omaleimaisella tyylillään, huumoria ja itseironiaa unohtamatta. Laulut, jotka esitetään ruotsiksi ovat levyiltä ”Du är min tjej” ja” Visor, Jazz och Blues”. Kappaleet ovat rauhallisia ja niiden ruotsinkielisten tekstien aiheet vaihtelevat surusta draamaan, huumoriin ja ilveilyyn.  Ovet aukeavat tuntia ennen. A-oikeudet. Konsertti sisältää... Read more »

Sirkustyöpajat: Äijäsirkus 

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

Tiistaisin 6.9.–1.11 (ei ti 18.10.) klo 18.15-19.15 Äijäsirkus Liikunnan ei tarvitse olla tylsää! Sirkuskurssilla tehdään muun muassa tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksia sirkusvälineillä. Sirkuskurssilla opit liikkeitä, joilla hämmästytät kaverisi, puolisosi, työtoverisi ja lapsesi. Saatat oppia vaikkapa jongleeraamaan! Sirkusliikuntataidot keskittyvät tasapainoon ja notkeuteen, vireyteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Venytys- ja liikerataharjoitukset parantavat ja ylläpitävät kehon koordinaatiota ja hallintaa. Äijäsirkusryhmä... Read more »

Peräseinäjoen pelimannit

Teräs-rouva kahvila Keikulinkuja 1, Seinäjoki

Peräseinäjoen pelimannit TI 4.10. klo 19-20.30 Teräs-rouva kahvila, Terästalo, Keikulinkuja 1. Vapaa pääsy.

Sinitaivas -kuoro

Luoman koulu Luomantie 130 A, Seinäjoki

Sinitaivas -kuoro TI 4.10. klo 19-21.15 Luoman koulu, Luomantie 130 A. Vapaa pääsy.

Aistien jäljet

Alavan palvelutalo Kuopio

AISTIEN JÄLJET Aistien ja muistojen herättelyä taiteen keinoin. Yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tapahtuma kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaiteilijat Antti Raekallio, Mari Halonen, Milla Bouquerel ja Leena Raveikko. Vapaa pääsy! ke 5.10. klo 10-12 Alavan palvelutalo, juhlasali to 6.10. klo 10-12 Männistön asukastila pe 7.10. klo 10-12 Puijonlaakson kirjasto ma 10.10. klo 10-12... Read more »

Opastetut kierrokset: Isänmaan asialla

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo Kauppakatu 17, Seinäjoki

KE 5.10. klo 12-13 Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo, Kauppakatu 17. Vapaa pääsy. Kohde ei ole esteetön.

Draamatuokio Ylistarossa

Ylistaron monipalvelukirjasto Kaukolanraitti 5, Ylistaro

KE 5.10. klo 12-15 Ylistaron monipalvelukirjasto, Kaukolanraitti 5. Kahvitarjoilu klo 12, Draamapurkin esitys Sentraalisantran sijaisena klo 13, bingo klo 14. Vapaa pääsy.

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Y, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Muuttuva maailma-kurssi

Kansalaisopiston Alma Auditorio Raastuvankatu 31, Vaasa

Muuttuva maailma-kurssi Kuinka välttää netti- ja puhelinhuijauksia ( yhteistyössä vanhusneuvoston kanssa) Kieli: Suomi Klo. 13.00 – 15.00 Sivusto/ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=16840 Järjestäjä: Kansalaisopisto Alma Paikka: kansalaisopisto Alma auditorio Osoite: Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa

Recurring

Kulttuurivinkkaus

Tiedon Tupa Ruoholahdenranta 1 D 308, Helsinki

Kaipaatko lisää kulttuuria arkeesi, etsitkö luovasti virittynyttä tekemistä tai haluatko sukeltaa digitaalisiin lähteisiin? Tiedon Tupa tarjoaa tukea loikallesi taiteen ja kulttuurin parissa. Autamme sinua löytämään kulttuurisia harrastuksia, kiinnostavia esityksiä ja vinkkaamme digitaalisestakin tarjonnasta. Kulttuurivinkkaus yhteistyössä Vanhusten Turva säätiön Tiedon Tupa & Myrskyryhmä. LISÄTIEDOT: Mervi Leivo 045 357 9354, myrskyryhma@gmail.com www.myrskyryhma.fi, FB https://www.facebook.com/events/1490392784725050

Katutaidekierros Myyrmäessä

Vantaan taidemuseo Artsi Paalutori 3, Vantaa

Tutustutaan Myyrmäen värikkääseen katutaiteeseen. Noin tunnin kestävällä, 1,7 km mittaisella kävelykierroksella tutustumme lähiympäristön julkiseen taiteeseen, graffiteihin ja suuriin muraaleihin yhdessä keskustellen. Teosten sisällöt liittyvät myös Myyrmäen historiaan ja paikallisiin arkeologisiin löytöihin. Lähtö kierrokselle Paalutorilta taidemuseon edestä. Kierros ei ole esteetön. 

Kuopion museon opastukset

Ke 5.10. klo 14, Julius Caesar -näyttelyopastus, jossa perehdytään Julius Caesar – Kunniasta kuolemattomuuteen -näyttelyyn. Sisältyy museon pääsymaksuun.

Opastetut kierrokset: Psykiatriaa Piirillä

Sairaalamuseo Björkenheimin puistotie 2, Seinäjoki

Psykiatriaa Piirillä KE 5.10. klo 14-15 Sairaalamuseo, Björkenheimin puistotie 2, T D-talo. Vapaa pääsy. Kohde ei ole esteetön.

Oopperan Teetanssit

Oopperatalo Helsinginkatu 58, Helsinki

Ilmaisissa iltapäivätansseissa tanssimme rennosti ikivihreiden tahdissa. Suuren suosion saavuttaneet Teetanssimme järjestetään Oopperatalon valoisassa päälämpiössä. Teetansseja voi seurata tuttuun tapaan myös suorina lähetyksinä Oopperan ja Baletin Stage24-palvelussa.

Kantin kestävä keskiviikko

Kuopion museo

KANTIN KESTÄVÄ KESKIVIIKKO ke 5.10. klo 16.30-18.30, Kuopion museo OMPELUSEURAT – Farkkupaja ja Metsäsonaatti Tule mukaan paikkaamaan rikkinäiset farkut tai housut. Opettelemme myös lyhentämään housuja. Ohjaamassa ja jakamassa vinkkejä luova korjaaja Jaana Kurttila sekä vertaiskorjaaja Meri Elonheimo. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan, kun korjauspajassa on tilaa.  Paikanpäältä löytyy farkkupaloja ja ompelulankoja paikkaamiseen.  OMPELUSEURAT-esityssarjan... Read more »

Recurring

Bergman – Kuiskauksia ja huutoja

Valssaamo, Kaapelitehdas Tallberginkatu 1, Helsinki

Ajankohtaisesti kosketuksen teeman ympärille kietoutuva Bergman – Kuiskauksia ja huutoja nähdään toisella esityskaudellaan Kaapelitehtaan Valssaamossa 29.9.–9.10.2022. Joulukuussa 2021 ensi-iltansa saanut Ingmar Bergmanin samannimiseen elokuvaan pohjautuva teos oli sekä yleisö- että arvostelumenestys, ja siitä kirjoitettiin muun muassa näin: “Jyrki Karttunen on tänä syksynä ilmestynyt pitkästä aikaa näyttämöille, ja sinne hän toden totta kuuluukin! Karttusen liikekieli hänen... Read more »

Yhteislaulutilaisuus Kurikan pelimannien johdolla

Ravintola Trahteeri Huhtalantie 2, Seinäjoki

KE 5.10. klo 18-20 Ravintola Trahteeri, Huhtalantie 2. Kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestää Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry.

Aistien jäljet

Männistön asukastila Kuopio

AISTIEN JÄLJET Aistien ja muistojen herättelyä taiteen keinoin. Yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tapahtuma kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaiteilijat Antti Raekallio, Mari Halonen, Milla Bouquerel ja Leena Raveikko. Vapaa pääsy! ke 5.10. klo 10-12 Alavan palvelutalo, juhlasali to 6.10. klo 10-12 Männistön asukastila pe 7.10. klo 10-12 Puijonlaakson kirjasto ma 10.10. klo 10-12... Read more »

Yhdessä luontoon – joka iän oikeus –luontoliikuntatapahtuma

Kyrkösjärven esteetön luontoalue Kyrkösvuorentie 26, Seinäjoki

TO 6.10. klo 10-12.30 Kyrkösjärven esteetön luontoalue, Kyrkösvuorentie 26. Ohjelmassa mm. toimintakykytestauksia, lasten nukketeatteriesitys, liikuntapolku ja käpyaskartelua. Tarjolla makkaraa ja mehua sekä nokipannukahvit. Vapaa pääsy.

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Elämänpuu palvelutalo Jankanraitti 23, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Seinäjoen veteraanikuoro

Lämppäri Puskantie 40, Seinäjoki

TO 6.10. klo 13-15.30 Lämppäri, F121, Sakari-Sali, Puskantie 40. Vapaa pääsy.

Recurring

Opastukset senioreille: Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttely

Vantaan kaupunginmuseo Hertaksentie 1, Vantaa

Opastukset senioreille: ti 4.10. klo 13-14,  to 6.10. klo  13.30-14.30 ja to 11.10. klo 13-14 Näyttelyssä pääset kokemaan, mitä on vantaalainen lapsi- ja nuorisourheilu. Mistä syttyy kipinä, mistä löytyy oma laji? Mitä on joukkuehenki ja minkälaisia muistoja treeneihin tai turnauksiin liittyy? Entä miltä menestys maistuu - tai karvas tappio? Oma osuutensa urheilusuoritukseen on myös onnella... Read more »

Floral Atelier Hanna Piippo: Kerro se kukkasin!

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

To 6.10. klo 14-17 Floral Atelier Hanna Piippo: Kerro se kukkasin! Kukkataiteilija Hanna Piipon käsissä ja opastuksella syntyvät asusteet, joilla tanssin pyörteisiin käydään vielä asteen juhlavammassa tunnelmassa! Kukkien kielellä voit kertoa kenen kanssa haluat tanssia.

Oopperan Teetanssit, Vantaa

Kulttuurikeskus Vernissan Sali Tikkurilantie 36, Vantaa

Suositut Oopperan Teetanssit kutsuu seniorit pyörähtelemään ikivihreiden tahdissa.  Vernissan kahvio on auki tilaisuuden ajan. Vapaa pääsy. To 6.10. klo 15-17  Kulttuurikeskus Vernissan Sali, Tikkurilan tie 36 Yhteistyössä Suomen Kansallisooppera ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut

Torstaitanssit: Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri solistinaan Tangokuningatar Pirita Niemenmaa  

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

To 6.10. klo 15 Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri koostuu neljästä pitkänlinjan muusikosta. Näiden miesten juuret ovat syvällä suomalaisessa tanssimusiikissa. Soittamisen riemu ja esiintymisen nälkä vie tätä kokenutta ryhmää tanssikansan pariin ja viihdetilaisuuksiin ympäri Suomen. Soiva orkesterin ohjelmisto nostalgisine kappalevalintoineen kunnioittaa perinteistä tanssimusiikkia. Lisämausteen kappaleisiin tuo orkesterin kapellimestari Kimmo Männyn taidokas harmonikan soitto. Nautinnollisen elämyksen... Read more »

Wivi Lönn iltamat Kortteli Klubilla

Kortteli Klubi Vapaudenkatu 48–50, Jyväskylä

To 6.10 Wivi Lönn iltamat Kortteli Klubilla (Vapaudenkatu 48–50) Klo 15.30 Valoa! -monologi Wivi Lönnistä, Tarja Matilainen Klo 16.30 Wivi Lönnin Jyväskylä, tietokirjailija Jussi Jäppinen Ohjelman jälkeen kahvittelua ja teemaan perehtymistä kulttuuriluotsien kanssa. Tule mukaan aikamatkalle Wivi Lönnin aikakauteen.

Yhteislaulua

Kulttuuritalo Laikku Keskustori 4, Tampere

Yhteislaulujen laulattajina Martti Kuurila ja Jussi Tamminen. Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa. Tervetuloa laulamaa! Vapaa pääsy!   to 6.10.2022 klo 16.15–17.15 Kulttuuritalo Laikku Keskustori 4, 33100 Tampere   järj. Tampereen kaupunki

Recurring

Bergman – Kuiskauksia ja huutoja

Valssaamo, Kaapelitehdas Tallberginkatu 1, Helsinki

Ajankohtaisesti kosketuksen teeman ympärille kietoutuva Bergman – Kuiskauksia ja huutoja nähdään toisella esityskaudellaan Kaapelitehtaan Valssaamossa 29.9.–9.10.2022. Joulukuussa 2021 ensi-iltansa saanut Ingmar Bergmanin samannimiseen elokuvaan pohjautuva teos oli sekä yleisö- että arvostelumenestys, ja siitä kirjoitettiin muun muassa näin: “Jyrki Karttunen on tänä syksynä ilmestynyt pitkästä aikaa näyttämöille, ja sinne hän toden totta kuuluukin! Karttusen liikekieli hänen... Read more »

Recurring

Bändikurssi eläkeläisille A & B

Lämppäri Puskantie 40, Seinäjoki

Bändikurssi eläkeläisille A PE 7.10. klo 10-11.30 Lämppäri, F106 Bändi 1, Puskantie 40. Vapaa pääsy. Bändikurssi eläkeläisille B PE 7.10. klo 11.30-13.00 Lämppäri, F106 Bändi 1, Puskantie 40. Vapaa pääsy.

Aistien jäljet

Puijonlaakson kirjasto Kuopio

AISTIEN JÄLJET Aistien ja muistojen herättelyä taiteen keinoin. Yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tapahtuma kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaiteilijat Antti Raekallio, Mari Halonen, Milla Bouquerel ja Leena Raveikko. Vapaa pääsy! ke 5.10. klo 10-12 Alavan palvelutalo, juhlasali to 6.10. klo 10-12 Männistön asukastila pe 7.10. klo 10-12 Puijonlaakson kirjasto ma 10.10. klo 10-12... Read more »

Tilataideteos luonnonmateriaaleista

PE 7.10. klo 10-13 Seinäjoen kansalaisopisto, Tammi-kahvila, Kalevankatu 33. Työpajassa toteutetaan yhdessä tilataideteos. Tarjolla myös kahvia ja pientä makeaa. Vapaa pääsy.  

Taidehallin ilmaispäivä & Afterwork Art

Kalevan Navetta Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

PE 7.10. klo 11-19 Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25. Ilmainen sisäänpääsy Seinäjoen taidehallin näyttelyihin koko päivän. Päivystävä kulttuuriohjaaja Jenni Timonen tavattavissa klo 16-17.30 Kalevan Navetan aulassa. Afterwork Art –tapahtumassa viihdytään taiteen, kulttuurin ja makuelämysten äärellä. Iltabrunssi klo 16-20 ja Äärellä-DJ soittamassa musiikkia klo 17/18.

Recurring

Bändikurssi eläkeläisille A & B

Lämppäri Puskantie 40, Seinäjoki

Bändikurssi eläkeläisille A PE 7.10. klo 10-11.30 Lämppäri, F106 Bändi 1, Puskantie 40. Vapaa pääsy. Bändikurssi eläkeläisille B PE 7.10. klo 11.30-13.00 Lämppäri, F106 Bändi 1, Puskantie 40. Vapaa pääsy.

Recurring

Opastukset: Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapeliaukio 3, Helsinki

Lähde makumatkalla 1970-luvulle! Hotelli- ja ravintolamuseon Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttelyyn tutustutaan oppaan johdolla. Kierros tarjoaa mahdollisuuden syventää näyttelykokemusta ja muistella yhdessä muiden kanssa. Kierroksille ei ole ennakkoilmoittautumisia, mukaan mahtuu noin 20 ensimmäistä paikalle saapunutta. ke 28.9., 26.10. ja 30.11. klo 17.00 pe 7.10. ja ti 11.10. klo 13.00 Opastuksen kieli: suomi Kesto: noin 45 minuuttia... Read more »

Lahjasävel

Vantaan teatteri Tikkurilantie 44, Vantaa

Nuorisomusiikkia ja kaihomieltä vuosikymmenten varrelta. Tutut pojat Esa Aapro, Klaus Pennanen ja Matti Pasanen ovat penkoneet nuottihyllyjään ja taas on löytynyt maukkaita makupaloja muistojen levylautasilta. Kesto n. 45 min ei väliaikaa Liput: 27 / 25 €, sis. Netticketin palvelumaksut HUOM. Salin kolme ensimmäistä riviä (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, 09 836 1919. Cafe Silkki... Read more »

ARMAS-festareiden Iltapäivätanssit Piippurannan Klubilla

Piippurannan klubi Paperitehtaankatu 1, Jyväskylä

Pe 7.10 klo 14–15 ARMAS-festareiden Iltapäivätanssit Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) Lauluyhtye Tahdittomat esittää ihania ikivihreitä. Saa kuunnella ja saa tanssia Tahdittomat on viiden miehen porukka, jota yhdistää yrittäjyys ja laulu. Kaikki ovat reilusti eläkkeellä.

Vanhustenviikon pääjuhla, Kulttuuritalo Martinus

Kulttuuritalo Martinus Martinlaaksontie 36, Vantaa

Ohjelmassa on juhlapuheita, musiikki- ja tanssiesityksiä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 30.9. mennessä Pirjo Kivimäelle pirjo.kivimaki@vantaa.fi Kulttuuritalo Martinus, Martinlaaksontie 36, Vantaa

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Viola-koti Juhantalonkatu 4, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Valovoimaisten naisten ilta Piippurannan Klubilla

Piippurannan klubi Paperitehtaankatu 1, Jyväskylä

Pe 7.10 Klo 18–20 Valovoimaisten naisten ilta Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) Kirjailija Aino Suhola puhuu elämää nähneen naisen kieltä. Puheenvuoro ”Juuriharjalla pestyt ja elämää kestävät -tarpeeksi rohkeita jo haavoittumaan” polkaisee käyntiin Piippurannan Klubin naisten illan. Klo 19.00 Illan konsertissa ”Vahva nainen - elä, rakasta ja nauti!” Trio Amore (Tuija Kiviranta, laulu; Marjo Kinnunen, haitari ja... Read more »

Recurring

Patruunatehdas

Seinäjoen kaupunginteatteri Alvar Aallon Katu 12, Seinäjoki

13. huhtikuuta 1976 on päivä, jonka muistaa jokainen tuolloin elänyt suomalainen. Lapuan patruunatehtaalla räjähti. 40 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä loukkaantui. Lukuisten perheiden elämä muuttui iäksi. Patruunatehdas-näytelmä on kuvaus tuosta päivästä ja kohtalokkaista tapahtumista ennen räjähdystä. Se kertoo päivistä, jotka seurasivat tragediaa ja perheistä, joissa opeteltiin elämään ilman rakasta ihmistä. Uusi näytelmä henkii pohjalaisittain... Read more »

Esko Järvelä & Roger Tallroth Kalevan Navetassa

Kalevan Navetta Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

Esko Järvelä & Roger Tallroth Kalevan Navetassa PE 7.10. klo 20 Kalevan Navetta, Hugo-sali, Nyykoolinkatu 25. Pohjoismaisen kansanmusiikin sanansaattajat viulisti Esko Järvelä ja kitaristi Roger Tallroth esiintyvät Kalevan Navetassa. Eläkeläislippu 11,50€. Kohde on esteetön.

Recurring

Susanna Leinonen Company: Koetanssitilaisuus ikäihmisille

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

Susanna Leinonen Companyn etsii tanssista kiinnostuneita ikäihmisiä esiintymään Kulttuurikeskus Stoassa 4.3.2023 ensi-iltansa saavaan tanssiteokseen. Suomalaisen nykytanssin kärkiryhmä Susanna Leinonen Company (SLC) etsii ilmaisuvoimaisia, tanssista kiinnostuneita ikäihmisiä esiintymään tanssiteokseen, jonka ensi-ilta on maaliskuussa 2023 Kulttuurikeskus Stoassa. Tulevan teoksen esittävät ammattitanssijat ja ikäihmiset. Teos on osa Helsingin kaupungin iäkkäiden ihmisten liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämishanketta. Susanna Leinonen Companyn... Read more »

Recurring

Patruunatehdas

Seinäjoen kaupunginteatteri Alvar Aallon Katu 12, Seinäjoki

13. huhtikuuta 1976 on päivä, jonka muistaa jokainen tuolloin elänyt suomalainen. Lapuan patruunatehtaalla räjähti. 40 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä loukkaantui. Lukuisten perheiden elämä muuttui iäksi. Patruunatehdas-näytelmä on kuvaus tuosta päivästä ja kohtalokkaista tapahtumista ennen räjähdystä. Se kertoo päivistä, jotka seurasivat tragediaa ja perheistä, joissa opeteltiin elämään ilman rakasta ihmistä. Uusi näytelmä henkii pohjalaisittain... Read more »

Kuopion museon opastukset

Kuopion museo

La 8.10. klo 14, Talon kierros -näyttelyopastus, jossa kurkistetaan uudistettuihin perusnäyttelyihin. Sisältyy museon pääsymaksuun.

Recurring

Niin kauas kuin omat siivet kantaa

Monitoritalo Monde Pohjolankatu 6, Rovaniemi

Kati Outisen monologiesitys Niin kauas kuin omat siivet kantaa kertoo muistista ja minuudesta. Sen päähenkilö on Alli, työikäinen ihminen, muistisairas. Alli yrittää pärjätä muuttuneessa arjessaan. Allin uusi elämä on sarja hauskoja, liikuttavia, absurdeja ja traagisia tilanteita, joissa Alli yrittää luovia parhaan kykynsä mukaan. Kesto noin 60 min. Mahdollisuus yhteiskeskustelulle noin 30 min. La 8.10. klo... Read more »

Recurring

Patruunatehdas

Seinäjoen kaupunginteatteri Alvar Aallon Katu 12, Seinäjoki

13. huhtikuuta 1976 on päivä, jonka muistaa jokainen tuolloin elänyt suomalainen. Lapuan patruunatehtaalla räjähti. 40 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä loukkaantui. Lukuisten perheiden elämä muuttui iäksi. Patruunatehdas-näytelmä on kuvaus tuosta päivästä ja kohtalokkaista tapahtumista ennen räjähdystä. Se kertoo päivistä, jotka seurasivat tragediaa ja perheistä, joissa opeteltiin elämään ilman rakasta ihmistä. Uusi näytelmä henkii pohjalaisittain... Read more »

Stoan Armas-sunnuntai 9.10. klo 12-16

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

Sunnuntain ohjelma on suunnattu eri ikäisille ihmisille yhdessä ja erikseen. Ota mukaan lempi-ihmisesi tai joku, jota näet harvemmin. Olet tervetullut yksin tai kummilapsen kanssa, ja voit pyytää mukaan isovanhemmat tai vaikka naapurin tädin. Ohjelma sopii meille kaikille. Muotokuvapiirustusta klo 12-16 Karikatyyritaiteilija Teppo Järvi loihtii halukkaille veikeitä muotokuvia. Runomuotokuvia klo 12-16 Istu hetkeksi sanataiteilijan seuraan. Saat... Read more »

Recurring

Niin kauas kuin omat siivet kantaa

Monitoritalo Monde Pohjolankatu 6, Rovaniemi

Kati Outisen monologiesitys Niin kauas kuin omat siivet kantaa kertoo muistista ja minuudesta. Sen päähenkilö on Alli, työikäinen ihminen, muistisairas. Alli yrittää pärjätä muuttuneessa arjessaan. Allin uusi elämä on sarja hauskoja, liikuttavia, absurdeja ja traagisia tilanteita, joissa Alli yrittää luovia parhaan kykynsä mukaan. Kesto noin 60 min. Mahdollisuus yhteiskeskustelulle noin 30 min. La 8.10. klo... Read more »

Agit-Cirk: Kadonnut  

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

klo 14 Agit-Cirk: Kadonnut Kadonnut on koko perheen kaunis, hauska ja toisinaan hivenen vakavakin sanaton nykysirkusteos. Vanhemmat, lapset ja isovanhemmat kutsutaan yhdessä katsomaan unelmia etsivää ja kadotetuista haaveista koostuvaa maailmaa. Herkät tasapainot ja ihmeellinen pariakrobatia herättelevät ajattelemaan, kuinka tärkeää on välittää toisesta ja arvostaa jokaisen omaa erityistä tapaa loistaa. Kadonnut kahmaisee sinut mukaan sisäisen valonsa... Read more »

Aistien jäljet

Länsi-Puijon asukastila Kuopio

AISTIEN JÄLJET Aistien ja muistojen herättelyä taiteen keinoin. Yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tapahtuma kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaiteilijat Antti Raekallio, Mari Halonen, Milla Bouquerel ja Leena Raveikko. Vapaa pääsy! ke 5.10. klo 10-12 Alavan palvelutalo, juhlasali to 6.10. klo 10-12 Männistön asukastila pe 7.10. klo 10-12 Puijonlaakson kirjasto ma 10.10. klo 10-12... Read more »

Iltatähti – Vilmivestivaali

Elokuvateatteri Art House Niagara Kehräsaari B-talo, Tampere

10.10. - 14.10.2022 Iltatähti-elokuvafestivaali on osa Tampereen Armasta. Viiden päivän aikana, kaksi elokuvaa päivässä. Yksi ennakkoensi-ilta ja yksi ensi-ilta.Free Skate näytöksessä mukana useita elokuvan tekijöitä: ohjaaja Roope Olenius, käsikirjoittaja ja pääosan esittäjä joukkuevoimistelun maailmanmestari Veera W Vilo ja Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Saara Elina ja Jari Manninen. Elokuvateatteri Art House Niagara Kehräsaari B-talo, 33200 Tampere,... Read more »

Juan Palominon ”From imagination to imagination” -kuvitusnäyttelyn opastus senioreille

Lastenkulttuurikeskus Pessi Vernissakatu 4, Vantaa

Kolibrí Festivaali (22.9-1.10.2022) tuo Suomeen tunnetun meksikolaisen taiteilijan ja kuvittajan Juan Palominon näyttelyn. Palominon teosten näyttely "From imagination to imagination" esittelee taiteilijan viimeisintä lastenkirjallisuuden kuvitusta ja näytteitä hänen luonnoskirjoistaan. Vierailijat saavat erinomaisen tilaisuuden kurkistaa hänen luomisprosessiinsa ja taiteilijan työhön. Näyttelyssä on esillä ja selattavana Palominon ja kirjailija Ana Paula Ojedan yhdessä tekemiä kirjoja mesoamerikkalaisista eläinmyyteistä. ... Read more »

Recurring

Yhteiset tarinat –etäpeluutukset teamsissa

Kirjasto järjestää teamsin avulla etänä toteutettavia yhteisten kerrottujen tarinoiden iltoja, joissa hyödynnetään Heikki Marjomaan luomaa ”Yhteiset tarinat – Roolipeli osalliseen tarinankerrontaan”- pelimekaniikkaa. Tarkoituksena on avata roolipelien sanataidetta ja esitellä pelien avulla harrastusta myös ikäihmisille. Iltojen vetäjänä ja pelinjohtajana toimii pelin kirjoittaja itse. Pöytäroolipelaaminen on luovaa, osallistavaa ja interaktiivista tarinankerrontaa. Tyypillisesti peleissä mukana on yksi pelinjohtaja... Read more »

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Tammenlehväkeskus Kenttäkatu 17, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Kulttuurikaveri-kurssi

Kulttuurikaveri-kurssi Ma 10.10.2022 Klo. 18:00 – 20:30 Paikka: Kansalaisopisto Alma, Auditorio, Raastuvankatu 31, Vaasa Kieli: Suomi Sivusto/ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=17528 Järjestäjä: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, SPR ja Kansalaisopisto Alma

Seinäjoen Sekakuoro

Yrityskeskus Päivölänkatu 32, Seinäjoki

MA 10.10. klo 18-20.30 Yrityskeskus, Päivölänkatu 32. Vapaa pääsy.

Isovanhemman ja lapsen musiikkiryhmä

Seinäjoen kansalaisopisto Vapaudentie 83, Seinäjoki

MA 10.10. klo 18.15-19 Seinäjoen kansalaisopisto, Kansalaiskampus B020, Kalevankatu 33. Vapaa pääsy.

Aistien jäljet

Kohtaamo, Kuopion pääkirjasto Kuopio

AISTIEN JÄLJET Aistien ja muistojen herättelyä taiteen keinoin. Yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tapahtuma kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaiteilijat Antti Raekallio, Mari Halonen, Milla Bouquerel ja Leena Raveikko. Vapaa pääsy! ke 5.10. klo 10-12 Alavan palvelutalo, juhlasali to 6.10. klo 10-12 Männistön asukastila pe 7.10. klo 10-12 Puijonlaakson kirjasto ma 10.10. klo 10-12... Read more »

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Tesoman hyvinvointikeskus Tesomankatu 4, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Recurring

Opastukset senioreille: Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttely

Vantaan kaupunginmuseo Hertaksentie 1, Vantaa

Opastukset senioreille: ti 4.10. klo 13-14,  to 6.10. klo  13.30-14.30 ja to 11.10. klo 13-14 Näyttelyssä pääset kokemaan, mitä on vantaalainen lapsi- ja nuorisourheilu. Mistä syttyy kipinä, mistä löytyy oma laji? Mitä on joukkuehenki ja minkälaisia muistoja treeneihin tai turnauksiin liittyy? Entä miltä menestys maistuu - tai karvas tappio? Oma osuutensa urheilusuoritukseen on myös onnella... Read more »

Recurring

Opastukset: Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapeliaukio 3, Helsinki

Lähde makumatkalla 1970-luvulle! Hotelli- ja ravintolamuseon Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttelyyn tutustutaan oppaan johdolla. Kierros tarjoaa mahdollisuuden syventää näyttelykokemusta ja muistella yhdessä muiden kanssa. Kierroksille ei ole ennakkoilmoittautumisia, mukaan mahtuu noin 20 ensimmäistä paikalle saapunutta. ke 28.9., 26.10. ja 30.11. klo 17.00 pe 7.10. ja ti 11.10. klo 13.00 Opastuksen kieli: suomi Kesto: noin 45 minuuttia... Read more »

K65 Kulttuurikiertue Sampolassa

Kihniänkylän nuorisoseura Virtaintie 837, Kalakoski

TI 11.10. klo 14-15 Kihniänkylän nuorisoseura, Virtaintie 837. Kokeillaan yhdessä luovaa liikettä sirkusvälineiden avulla ja sukelletaan sanataiteen maailmaan runoillen. Vapaa pääsy.

Recurring

Sirkustyöpajat: Seniorisirkus

Stoa Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

SIRKUSTYÖPAJAT tiistaisin 6.9.–1.11 (ei ti 18.10.) klo 14.30-15.30 Seniorisirkus Liikunnan ei tarvitse olla tylsää! Sirkuskurssilla tehdään muun muassa tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksia sirkusvälineillä. Laji ei vaadi pohjakuntoa, vaan pelkkä halu oppia uusia taitoja hauskalla tavalla riittää. Sirkusliikuntataidot pidentävät elinikää ja parantavat elämänlaatua pureutumalla etenkin ikääntyviä koskeviin tarpeisiin, kuten tasapainoon ja notkeuteen, muistiin ja virkeyteen, kiputilojen vähentämiseen... Read more »

Museovartti

Kuopion museo

Ti 11.10. klo 15, Kuopion museo Kulttuurihistoriallisesta näyttelystä poisjätettyjä esineitä Elviira Heikkilä, konservaattori (kovat materiaalit), Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. Sisältyy museon pääsymaksuun.

Lauluryhmä Nostalgia

Yrityskeskus Päivölänkatu 32, Seinäjoki

TI 11.10. klo 16-17.30 Yrityskeskus, Päivölänkatu 32. Vapaa pääsy.

Peräseinäjoen pelimannit

Teräs-rouva kahvila Keikulinkuja 1, Seinäjoki

TI 11.10. klo 19-20.30 Teräs-rouva kahvila, Terästalo, Keikulinkuja 1. Vapaa pääsy.

Sinitaivas -kuoro

Luoman koulu Luomantie 130 A, Seinäjoki

TI 11.10. klo 19-21.15 Luoman koulu, Luomantie 130 A. Vapaa pääsy.

Opastetut kierrokset: Suojeluskuntatalo, kotini

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo Kauppakatu 17, Seinäjoki

KE 12.10. klo 12-13 Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo, Kauppakatu 17. Vapaa pääsy. Kohde ei ole esteetön.

K65 Kulttuurikeskiviikko

Kalevan Navetta Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

KE 12.10. klo 13-14 Kalevan Navetta, pedatila Itikka 2. krs, Nyykoolinkatu 25. K65 Kulttuurikiertue pysähtyy Kalevan Navetan pedatila Itikassa. Kokeillaan yhdessä luovaa liikettä sirkusvälineiden avulla sekä sukelletaan sanataiteen maailmaan runoillen. Vapaa pääsy. Kohde on esteetön.

Vanhenemisen taito -luento Kortteli Klubilla

Kortteli Klubi Vapaudenkatu 48–50, Jyväskylä

Ke 12.10 Klo 13–14 Vanhenemisen taito -luento Kortteli Klubilla (Vapaudenkatu 48-50) Lääkäri Hellin Torkin elämänmakuinen puheenvuoro Kortteli Klubin Senioritreffeillä johtaa kuulijansa keskustelemaan yhdessä ikääntymisen iloista ja suruista.

Kulttuurikahvila 60+

Kuopion museo

Ke 12.10. klo 13-14.30, Kuopion museon monitoimitila, Elina Karjalainen, lehtinainen ja Uppo-Nallen äiti Maileena Sorvali, Kuopion kaupunginkirjasto. Vapaa pääsy!

Muuttuva maailma-kurssi

Videoterveisiä 2020-luvun isovanhemmilta Ke 12.10.2022 Klo 13.00 – 15.00 Paikka: Kansalaisopisto Alma auditorio Osoite: Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa Kieli: Suomi Sivusto/ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=16840 Järjestäjä: Kansalaisopisto Alma

Opastus Artsin ajankohtaiseen näyttelyyn: Tosiseikoista esitetty tilanne

Vantaan taidemuseo Artsi Paalutori 3, Vantaa

Tosiseikoista esitetty tilanne on kahden kuvataiteilijan, Diego Brunon ja Minna Henrikssonin yhteisnäyttely Artsissa. Näyttelyn nimi viittaa oikeudenkäynnissä käytettyyn termiin, joka kuvaa tosiasiallista, puolueetonta tietoa. Diego Brunon ja Minna Henrikssonin työskentelyä yhdistää kiinnostus paikallisuuteen. Henriksson tekee kaksi uutta, Vantaaseen liittyvää teosta näyttelyyn. Myös Brunolta valmistuu uusi videoteos ja valokuvasarja näyttelyyn. ke 12.10. klo 14-15 Vantaan taidemuseo... Read more »

Kuopion museon opastukset

Ke 12.10. klo 14, Talon kierros -näyttelyopastus, jossa kurkistetaan uudistettuihin perusnäyttelyihin. Sisältyy museon pääsymaksuun.

Tuula Heikkilä & Kari Pakkala: Retromusiikkia 70-luvulta

Kyttälän lähitori Rongankatu 8, Tampere

Retro70 -konsertti on täynnä tuttuja sävelmiä ja säkeitä 1970-luvulta. Ikimuistoisia, klassikoiksi muodostuneita laulua meiltä ja muualta Juicesta Kari Rydmaniin, Alatalosta Katri-Helenaan, Carolaan ja Mattiin ja Teppoon. Mausteena vuosikymmenen runoja Eeva Kilveltä, Tommy Tabermanilta, Kirsi Kunnakselta jne. Tervetuloa! Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjä: Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö

Opastetut kierrokset: Mihinä me ollahan?

Eteläpohjanmaan museo Törnäväntie 23, Seinäjoki

KE 12.10. klo 16-17 Eteläpohjanmaan museo, Kivinavetta. Törnäväntie 23. Kohde on esteetön.