Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhden Joukon Yhtye soittaa Kellokosken kirjastossa

6.10.2021 klo 10.00 - 11.00

Yhden Joukon Yhtye, eli Jouko Mäki-Lohiluoma soittaa Kellokosken kirjastossa keskiviikkona 6.10. klo 10 osana Vanhustenviikon ohjelmaa. Tervetuloa kuulemaan yhden miehen orkesterin lauluja mm. rummun, kitaran ja huuliharpun säestämänä. Huom. Artisti esiintyy samana päivänä myös Jokelan kirjastossa klo 12:30.

Entinen seiväshyppääjä, Transitmies Jouko Mäki-Lohiluoma (520 cm v.1981) hyödyntää urheilijan koordinaatiokykyään Yhden Joukon Yhtyeessään. Hän soittaa samanaikaisesti rumpuja (bassorumpu, virveli, ”hi-hat”, aksenttipelti), bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa. Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli. Mäki-Lohiluoma aloitti uransa 70-luvun lopulla seurakunnan nuortenilloissa. Tähän mennessä keikkoja on kertynyt n. 4500 – kirkoissa ja kapakoissa, kouluilla, toreilla, festivaaleilla, tanssilavoilla, ihmisten olohuoneissa… Omia pitkäsoittolevyjä Jouko on julkaissut kahdeksan, TV:ssä häntä on nähty viihdeohjelmissa, nuortenohjelmissa, omissa henkilökuvaohjelmissaan, sekä Pikkukakkosessa Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana. Äskettäin (keväällä 2021) hän ylsi monipuolisella esiintymisellään MTV3:n Talent finland -ohjelman finaaliin asti.

Jouko on tunnettu erinomaisena sanoittajana. Tekstit nojaavat suomalaisen runon perinteeseen huolellisine riimeineen ja kielikuvineen, ja ovat yhtä aikaa vitsikkäitä ja liikuttavia. Lauluja on kaiken ikäisille, ja valinnat tehdään, kun nähdään, keitä yleisössä istuu. Useimmiten kuitenkin lauletaan ainakin esimerkiksi hammasraudoista ja Transitmiehestä. Lainabiiseinä Yhden Joukon Yhtye soittaa Irwiniä, Juicea, Nurmiota, Hurriganesia, itse suomennettua Johnny Cashia, Willie Nelsonia, CCR:ää, tarpeen tullen onnistuvat valssit ja humpatkin. Lapsille on tietenkin oma ohjelmisto. Voidaan myös avata Live–karaokebaari: Yleisön joukosta tulevat artistit saavat käteensä mikrofonin ja paperille kirjoitetun laulutekstin ja bändi säestää. Joukon esiintyminen on luontevaa ja sisältää aika paljon lauluihin liittyvää tarinointia. Yhden Joukon Yhtyeen pelkistetty soitto svengaa oikeasti, eikä tämä bändi hajoa – ainakaan mihinkään pieneen riitaan.

Katso video:
The Walking Finn Man Band: Proud Mary (John Fogerty) https://www.youtube.com/watch?v=zceB_7h3IcA
Yhden Joukon Yhtye, Muusikko | Talent Suomi, Finaali | MTV3 https://www.youtube.com/watch?v=0dBgGQLdb6w

Kuva: Timo Happonen

Tapahtumaluokka: