Armas-festivaali tarjoaa 200 mahdollisuutta juhlia ikääntymistä

Viiden naisen rokkibändi Riskiryhmä on villinnyt yleisöä jo usean vuoden ajan. Bändin kaikki jäsenet ovat reilusti yli 70-vuotiaita, ja rumpali jo 84! Kuva: ArtsEqual

Armas on valtakunnallinen ikääntymistä juhlistava taide- ja kulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain lokakuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Tänä vuonna mm. muistellaan 1970-lukua sekä juhlitaan musiikin ja tanssin merkeissä ympäri Suomen.

Armas-festivaali järjestetään tänä vuonna kuudennen kerran. Sen toimintaperiaatteisiin on kuulunut alusta alkaen yhteistyö eri toimijoiden, alueiden ja taidelajien välillä. Nykyisin Armas-verkostoon kuuluu jo yli 100 partneria. 

Festivaali on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella kulttuurikentällä, ja se toimii myös  kansainvälisenä vaikuttajana.

– Osallistuin juuri Iso-Britanniaan ja Irlantiin suuntautuneelle puhujakiertueelle, festivaalin johtaja ja tuottaja Raisa Karttunen kertoo.

– Suomessa on tehty erityisesti rakenteiden tasolla päätöksiä, jotka vaikuttavat koko kulttuurialaan, kuten sote- ja kulttuuripalveluiden jaetut työntekijät sekä laaja verkostotyö, jota Armaskin edustaa. Olen iloinen, että eri puolilla maailmalla ollaan näin kiinnostuneita!

Koronasta aletaan pikkuhiljaa toipua myös vanhustyön puolella

Armas sai lentävän lähdön vuonna 2017 ja keräsi heti ohjelmistoon huikean määrän tapahtumia. Hiljaisempien koronavuosien jälkeen Armas-festivaalilla nähdään taas tänä vuonna yli 200 tapahtumaa.

– Vaikka monessa paikassa ollaan vielä varovaisia koronan vuoksi, Armas-festivaaleilla löytyy tänä vuonna jo ihanan paljon tapahtumia laidasta laitaan, Karttunen sanoo.

Lisätietoa tämän vuoden huikeista tapahtumista!

Scroll to Top