ARMAS Ateneumissa: Pop-up-opastuksia ja taidekuvia

Taidetta ikä kaikki; ARMAS Ateneumissa. Pop-up -opastuksia ja taidekuvien käyttökoulutuksia

Taide sekä taiteen ja ihmisten väliset merkitykselliset kohtaamiset voivat stimuloida muistia, vahvistaa elossa olemisen tunnetta, tuoda uudenlaista vuorovaikutusta ihmisten välille sekä laittaa ajatuksia ja tunteita liikkeelle.

Ateneumin taidemuseo / Kansallisgalleria osallistuu valtakunnalliseen ARMAS-festivaaliin. Museo järjestää arkipäivisin 3.–13.10.2017 (ti–pe) klo 13.00 pääsylipun hintaan kuuluvia pop-up-opastuksia. Museon nykyiset ja museosta jo eläköityneet työntekijät johdattavat tällä erilaisella ja keskustelevalla opastuksella lempiteoksensa tai -paikkansa äärelle, ikääntymisen teeman muistaen. Miten sukupolvet kohtaavat Suomen taiteessa ja museossa? Miten ikääntyvä taiteilija ikuistaa omat piirteensä?

Opastukset Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyssä 1. ja 2. kerros,kesto noin puoli tuntia. Oppaat ja teemat julkistetaan syyskuun alussa.

Taidetta ja taidekuvia kannattaa käyttää ilon, kohtaamisten ja uudenlaisen vuorovaikutuksen innostajana. Se on paitsi hauskaa ja helppoa, myös virkistävää. Ateneumin suosittu 60 taidekuvan Taidepakka (sisältää ideavihkon) saa huhtikuussa 2017 ”isosiskon”, Ateneumin Taidesalkun. Se sisältää 20 isompaa taidejäljennettä (A3) sekä ideavihkon, jossa on myös ohjeet oman Taidekapsäkin tekemiseen. Kummankin myyntituotteen mukana tulevat ideavihkot ohjaavat helppoihin ja hauskoihin tapoihin käyttää taidetta. Ateneumista on toukokuusta alkaen mahdollista tilata minikoulutuksia, joissa osallistujat pääsevät testaamaan taidelähtöistä ja eri aisteja aktivoivia ja helppoja harjoitteita. Koulutuksia on mahdollista järjestää sekä museossa että räätälöiden tilaajien omissa tiloissa kuten vanhustenkeskuksissa tai kouluissa. Lisätiedot ja hinnat museon nettisivuilla toukokuusta 2017 alkaen.

Lisätietoja Ateneumin yleisötyö / yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen, satu.itkonen@ateneum.fi.

Scroll to Top