Ihmisyyden koko kuva esillä Malmitalon ARMAS-festivaalin ohjelmistossa

ARMAS-festivaali tarjoilee myös vuonna 2019 rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisia kulttuurielämyksiä.  Luvassa on suuria tunteita ja hurttia huumoria: tutustu Helsingissä sijaitsevan Malmitalon ohjelmistoon alla!

Jazz´n Jam goes etno: Sole Azul

Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan.

Pauli Lyytisen (tenorisaksofoni), Harri Kuusijärven (harmonikka) ja Eero Tikkasen (kontrabasso) yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin omia tangovaikutteisia sävellyksiään sekä sovituksia olemassa olevista tangoista. Trion esikoisalbumi Quasi Tango ilmestyi 8.2.2019 Eclipse Music -levymerkin julkaisemana. Levyllä kuullaan Harri Kuusijärven, Eero Tikkasen, Ville Vokkolaisen ja Unto Monosen sävellyksiä.

Sole Azul. Valokuva: Ville Saukkoriipi

 

”Kuusijärven, kontrabasisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen ilmaisulla ei tuntunut olevan mitään rajoja. Trion musiikki oli intohimoista ja tunteellista kuin tango, mutta banaalia se ei ollut: se osasi myös nauraa itselleen.”
– Helsingin Sanomat 2019

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia soihdunkantajia. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan Harri Kuusijärvi Koutus -yhtyeen kanssa.

Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi muun muassa yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan muun muassa yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+ ja Joose Keskitalo.

Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni
Harri Kuusijärvi – harmonikka
Eero Tikkanen – kontrabasso

MISSÄ:
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

MILLOIN:
ti 1.10. klo 19

LIPUT: 
10/6 €
Osta lippusi tästä

Kesto 1 h

Mari Rantasila ja Suvi Isotalo: Miten helvetissä päädyin tähän

Kaksi upeaa laulajaa ja lauluntekijää pukevat konsertissaan sanoiksi ja säveliksi naisen elämän laajan kirjon.

Ihmisyyden koko kuva maalataan kuulijan eteen kokonaan uusissa, Marin ja Suvin yhdessä säveltämissä ja sanoittamissa kappaleissa kuten Känniseksiä, Surun ruuhkavuodet, Älä kato mua nyt tai Miten helvetissä päädyin tähän?.

 

Väliajan jälkeen kuultava toinen setti sisältää hittejä, joista Mari Rantasila muistetaan, kuten Vain rakkaus, Näkemiin rakkaani ja Tulit rakkaudesta.

 

MISSÄ:
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

MILLOIN:
ke 2.10. klo 14 & 19

LIPUT:
Päiväesitys 6 €
Osta lippusi tästä 

Iltaesitys 15/12 €,
Osta lippusi tästä 

Kesto 120 min, väliaika

Minä maalaan teidät kaikki

”Aina tulee niitä pieniä rakoja, joista maailma näyttäytyy jonain aivan muuna ja minulla on ilo saada siitä hetkestä kiinni. Se on minun työtäni, uuvuttaa maailma niin, että se näyttäytyy minulle.”

Minä maalaan teidät kaikki kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta. Dialogia esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana.

 

Minä maalaan teidät kaikki. Valokuva: Marko Mäkinen

 

Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

Sekä filosofinen että aisteissaan ja tunteissaan vahva näytelmä pureutuu konkreettisesti taiteilijuuteen, taiteilijan työhön. Sen haasteisiin, innoituksen lähteisiin ja henkilökohtaisiin voittoihin – jotka usein ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä maailma katsoo voitoksi.

Rooleissa: Annatuuli Saine ja Kati Outinen
Käsikirjoitus, esitysdramaturgia: Iida Hämeen-Anttila
Ohjaus: Kati Outinen
Koreografia: Annatuuli Saine
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen
Lavastus, rekvisiitta ja puvut: Memmu Lankinen, Krista Karppinen, Anna Pérez, Jenni Nylander

MISSÄ:
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

MILLOIN:
to 3.10. klo 19

LIPUT:
15/12 €
Osta lippusi tästä 

Kesto 2 h, väliaika

HKL:n Mieslaulajat: Kun saapuu syys

Syksyisiä viihdemusiikin helmiä mieskuorolle sovitettuna.
Kuoroa johtaa Anita Lehtonen, säestys Tapio Lehtonen. Solisteina mm. Pentti Forssell (tenori) ja Arvo Isohanni (basso).

 

MISSÄ:
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

MILLOIN:
to 10.10. klo 18

LIPUT:
15 €
Osta lippusi tästä

Kesto 2 h, väliaika

Ria Kataja ja Minna Kivelä: KOROT KATTOON – valmennusta ja viettelyksiä

Räväkät daamit Marja-Leena ja Eeva sukeltavat treffipalveluiden ja ihmissuhdevalmennuksen pyörteisiin, mutta reippaasta asenteesta huolimatta kaikki ei menekään niin kuin Strömsössä. Elämänmuutos suistaa Marja-Leenan raiteiltaan ja Eevankin elämä tuntuu olevan mullin mallin. Ihmissuhdekiemuroiden ja taloudellisten vaikeuksien jälkeen naiset löytävät turvan toisistaan ja ystävyyden voimasta. Nyt sukat makkaralle ja menoksi!

Korot kattoon. Valokuva: Riki Vanessa

Rooleissa: Ria Kataja ja Minna Kivelä
Käsikirjoitus ja ohjaus: Virpi Haatainen

MISSÄ:
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

MILLOIN:
pe 11.10. klo 19

LIPUT:
28/26 €
Osta lippusi tästä

Kesto 1 h 35 min, väliaika

Ikäsuositus K12

Scroll to Top