Susanna Leinonen Companyn teos Juuret | Roots ikäihmisille ja ammattitanssijoille vangitsee herkkyydellään.

Suomalaisen nykytanssin kärkiryhmä Susanna Leinonen Company ohjaa tanssitunteja senioreille ja etsii ikäihmisiä esiintymään tanssiteokseen. Ammattitanssijoiden kanssa valmistuvan teoksen Juuret | Roots ensi-ilta on maaliskuussa 2022 Kulttuurikeskus Stoassa. Tanssitunnit järjestetään loka-joulukuussa 2021.

Susanna Leinonen Companyn ohjaamat tanssitunnit rakentuvat teoksen tulevan liikemateriaalin ympärille. Tunneilla keskitytään eri teemoihin. Osallistujien koordinaatiokyky, tasapaino ja lihasmuisti kehittyy tanssillisia liikesarjoja harjoitellessa. Tunneille voi osallistua, vaikka ei hakisi mukaan tanssiteokseen. 

Koreografi Susanna Leinonen kiinnostui ikäihmisten potentiaalin ja vahvan elämänkokemuksen tuomisesta näyttämölle vastaiskuna koronapandemialle. Teos Juuret | Roots tuo esille elämän haurauden, jonka keskellä ihmisen vahvuutta ja tahdonvoimaa koetellaan. Se sukeltaa muistoihin, jotka elävät meissä ja näkyvät kehoissamme. Kehojen kantamat, ainutlaatuiset tarinat muovautuvat liikkeen keinoin koreografiaksi, joka yhdistää eri sukupolvet. Elämän kerrostumista syntyy kehollinen kuvaus, joka ulottuu sanojen tuolle puolen. 

”Koronan aikana ikäihmisten sosiaalisia kontakteja on rajoitettu ja heidät on eristetty lähes kokonaan yhteiskunnasta. Erakoituminen, passivoituminen sekä fyysisen ja henkisen kunnon romahtaminen on hälyttävää. Toiveena on saada mahdollisimman suuri määrä ikäihmisiä liikkeelle ja osalliseksi taiteelliseen tekemiseen.” taiteellinen johtaja, koreografi Susanna Leinonen kuvailee projektin lähtökohtia.  

SLC:n tanssitunnit ja teos Juuret | Roots ovat osa Helsingin kaupungin ikäihmisten liikunnan ja kulttuurin edistämishanketta. Hankkeen tavoitteena on lisätä ikäihmisten osallisuutta aktiivisina toimijoina kulttuurin kentällä. Eri sukupolvet kohtaavat teoksessa jakaen kokemuksiaan ja ajatusmaailmaansa luoden katsojalle koskettavan ja kiinnostavan kokonaisuuden.  

Tanssitunnit alkavat Armas-festivaalilla lauantaina 9. lokakuuta kello 10-12 Kulttuurikeskus Stoassa. Tunnit jatkuvat 1.-17.12. Leipätehtaalla, Kaikukatu 4. Tunneille osallistuminen on ilmaista. Ennakkoilmoittautumiset ja lisätietoa: info@susannaleinonen.com 

Scroll to Top