ARMAS på Ateneum

KONST för livet: ARMAS på Ateneum. Pop up-guidningar och fortbildning kring användning av konstbilder

Konsten i sig samt betydelsefulla möten mellan människan och konsten kan stimulera minnet, förhöja livskänslan, medföra djupare kommunikation mellan människor samt stimulera tankar och känslor hos betraktaren.

Konstmuseet Ateneum/ Nationalgalleriet deltar i den nationella festivalen ARMAS. Museet ordnar på tisdagar-fredagar 3-13.10.2017 kl. 13.00 pop up-guidningar till priset av en inträdesbiljett. Museets tidigare och nuvarande personal är guider på dessa annorlunda och diskuterande turer, där man får bekanta sig med guidernas favoritverk och –platser på museet. Temat är åldrande och man reflekterar över hur olika generationer möts både i konsten och på museerna i Finland. Hur förevigar en åldrande konstnär sina egna anletsdrag?

Guidningarna sker i utställningen Den finska konstens historia på första och andra våningen och räcker en halv timme. Guider och teman offentliggörs i början av september.

Konst och konstbilder kan användas för att skapa glädje, djupare möten och interaktiv kommunikation. Det är både lätt, roligt och uppfriskande att använda sig av konstbilder. Ateneum har de populära produkterna Taidepakka (Konstpacken) och Ateneumin Taidesalkku (Ateneums Konstportfölj). Information och priser om dessa finns på Ateneums hemsidor från maj 2017.

Tilläggsinformation: Ateneums publikarbetsansvariga Satu Itkonen, satu.itkonen@ateneum.fi

Rulla till toppen