Erik Bruunin ikoniset julisteet Kaapelitehtaalla

Helsingin Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa järjestetään osana Armas-festivaalia suomalaisen graafisen suunnittelun “Grand Old Manin” Erik Bruunin töitä esittelevä näyttely.

Keväällä 95 vuotta täyttänyt Bruun työskentelee edelleen kotoaan Suomenlinnasta käsin. Yhtenä maailman tuotteliaimmista graafikoista tunnettu Bruun aloitti uransa mainospiirtäjänä vuonna 1940 ja siirtyi freelanceriksi kymmenen vuotta myöhemmin. 

Bruun on suunnitellut postimerkkejä, seteleitä ja logoja, mutta tunnetuimpia hänen töistään ovat julisteet. Muun muassa Jaffa-julisteet ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Saimaannorppa ovat syntyneet hänen kynästään. Nyky-graafikoiden keskuudessa Bruun on harvinaisuus: hän ei ole koskaan omistanut tietokonetta, ja hänen työnsä syntyvät tänäkin päivänä kokonaan käsityönä kirjanmerkkejä myöten. Bruun on myös suunnitellut Armas-festivaalin logon. Julisteiden lisäksi näyttelyssä nähdään hänen alkuperäisiä piirroksiaan.

Erik Bruunin näyttely on esillä Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa 5.-10.10. osana Armas-festivaalia, jonka jälkeen näyttely lähtee kiertämään ympäri Suomen.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on auki ti-pe (5.-8.10.) klo 10-18, la 9.10. klo 12-18 ja su 10.10. klo 12-16.

Scroll to Top