Poimintoja tämän vuoden festivaaliohjelmasta!

Tämän vuoden festivaalin ohjelmaa löytyy jo runsaasti eri tapahtumakategorioiden alta! Monipuolisesta ja kiehtovasta ohjelmatarjonnasta on varmasti helppo löytää mieluisensa, mutta tässä kuitenkin muutamia poimintoja.

 

Kuvataide:

Keskiviikon kiireetön galleriatyöpaja: Tekstuuri ja toisto – kankaanpainanta

Luodaan oma leimasin yllättävistä materiaaleista kuten kumilenkeistä, köydestä tai kankaasta. Keskitytään leimasimen pintatekstuuriin ja kuvion rytmiin ja painetaan yksivärinen kuvio suoraan kangaskassiin.

Tapahtumaan –> Galleriatyöpaja: Kankaanpainantaa

 

Musiikki: 

Lauluja elämään: Melodista sekä rytmikästä laulumusiikkia menneiltä vuosikymmeniltä. Iskelmiä, ikivihreitä
sekä kevyttä klassista. Harmonikan hurmaa!

Tapahtumaan –> Lauluja elämään

The Mystery Wires: Kun nuoriso alkoi soittaa nuorisolle Suomessa: Tapahtumassa soi 1960-luvun nuorisomusiikki aitojen ja yhä edelleen Back to the Sixties (BTS) -yhdistyksen tapahtumissa vaikuttavien ja soittavien legendojen tulkitsemana.

Tapahtumaan –> The Mystery Wires

Syyssäkeitä ja -säveliä: Tuula Heikkilä ja Markku Harjunpää johdattelevat lämminhenkisten, tuttujen ja koskettavien syksyisten runojen ja laulujen äärelle.

Tapahtumaan –> Syyssäkeitä ja -säveliä

 

Tanssi:

Ohjelmalliset iltapäivätanssit 60-luvun hengessä: Aivan kuin silloin ennen… Helsingin kaupunginmuseon yhteistyössä Kanneltalon kanssa järjestämät tanssit siirtävät meidät iltapäivän ratoksi ajassa taaksepäin, kultaiselle 1960–luvulle. Ohjelmassa on runoja, lauluja, kuvakavalkadi, voimistelua, puhvetti ja tanssia nostalgisen 60-luvun musiikin tahtiin.

Tapahtumaan –> Iltapäivätanssit

 

Teatteri: 

Stella Polaris ry: Muistatko kun …? Improvisoitu esitys muistoista: Stella Polariksen esiintyjät saapuvat palvelukeskukseen improvisoimaan esityksen yhdessä yleisön kanssa heidän omista aiheistaan.

Tapahtumaan –> Stella Polaris ry: Muistatko kun…?

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina: Runoilija Eino Leinon ympärillä oli paljon ihania naisia, joista tunnetuimpia lienevät L. Onerva ja Aino Kallas. Nyt nämä historian kirjoissa boheemin rappiorunoilijan muusan roolin saanet naiset marssivat lavalle Pinja Hahtolan esittämänä.

Tapahtumaan –> Eino Leinon eksät

Näytelmällinen esitys ”Nyt puhuvat äidit”: Keravan Lausujat Ry:n ohjelma äitinä olemisen iloista ja suruista. Äidit antavat neuvoja lapsilleen sekä itselleen tunnettujen runoilijoiden ajatusten kautta.

Tapahtumaan –> Nyt puhuvat äidit

 

Muut (fuusiot):

Levoton iltapäivä: Tauskin keikka, ”Bingo-emäntänä” näyttelijä Minna Kivelä, näyttelijä Anitta Ahosen Stand Up -komiikkaa, MUMMODISKO sekä Classic Burlesque Glamoure Group

Tapahtumaan –> Levoton iltapäivä

Luento: Naisenergiaa Helsingissä 1940- ja -50 –luvuilla: Tietoon, tutkimukseen ja vankkaan kokemukseen pohjautuva avoin luento naisenergiasta Helsingissä 1940- ja -50 -luvuilla.  Aikaa jää kysymyksille ja mielipiteiden vaihdolle!

Tapahtumaan –> Luento: Naisenergiaa Helsingissä 1940- ja -50 – luvuilla

Keskustelu- ja vaikuttamisilta: Ikääntyneiden ääni esiin: Keskusteluilta, jonka alustaa emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä aiheella ”Ikääntyneiden ääni esiin”.

Tapahtumaan –> Keskustelu- ja vaikuttamisilta

 

Eino Leinon eksät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top