ARMAS pilotoi digitaalisia kulttuuritapahtumia ikääntyneille OKM:n tuen turvin

Ikääntymistä juhlistava valtakunnallinen ARMAS-festivaali on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 16 000 euron avustuksen kulttuuripalvelujen digitalisoinnin pilotoimiseen ikääntyneille. Tuen avulla pystytään laajentamaan festivaalin tarjontaa ja parantamaan saavutettavuutta.

– Tämä on tosi hieno asia festivaalille!, tapahtuman koordinaattori Raisa Karttunen iloitsee.
– Avustuksen turvin pääsemme toteuttamaan yhteistyössä muun muassa Ateneumin taidemuseon, Miina Sillanpää säätiön ja Helsingin kaupungin kanssa taidepilotteja, jotka on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden tarpeet ja osaaminen huomioiden.

Lisäksi festivaali tuottaa palvelukeskusten, hoivayksiköiden ja kotihoidon käyttöön opetusvideon, jossa neuvotaan kuinka digitaalisia lähetyksiä pääsee seuraamaan, ja kuinka pääsee myös itse osallistumaan niihin.

Koronavirus on rajoittanut poikkeuksellisella tavalla erityisesti ikäihmisten arjen elinpiirejä, päivittäisiä rutiineja, sosiaalisia kontakteja ja harrastuksiin osallistumista sekä myös koko kulttuurialaa. 

Haasteet ovat maailmanlaajuisia. Festivaalin kansainvälisessä webinaarissa käsitellään koronaviruksen tuomia haasteita sekä keskustellaan maailmalla käytetyistä toimivista ratkaisuista. Webinaari järjestetään yhteistyössä Englannin, Japanin, Saksan ja Hollannin partnereiden kanssa. 

– Kulttuurisen vanhustyön parissa tehtävää työtä ja ARMAS-festivaalia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Karttunen painottaa. 

ARMAS on valtakunnallinen ikääntymistä juhlistava festivaali, joka järjestetään vuosittain lokakuun alussa. Tapahtuma nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. ARMAS toimii sateenvarjo-organisaation tavoin ja yhdistää taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. ARMAS -verkostossa on mukana 16 kuntaa, 20 taidealan toimijaa sekä 16 vanhusalan järjestöä.

Scroll to Top